Landstede Groep

DOC93

Is de stap van het basisonderwijs naar het gewone voortgezet onderwijs te groot voor je? Of heb je leer-en/of gedragsproblemen waar specifieke ondersteuning voor nodig is? Dan kun je tijdelijk naar DOC93 in Zwolle.

Bij DOC93 volg je in een kleinschalige setting onderwijs in kleine klassen. Je krijgt extra begeleiding op zowel didactisch als sociaal-emotioneel gebied. Je verblijf bij DOC93 is tijdelijk. Het streven is dat je binnen twee jaar weer de overstap naar een reguliere school maakt.

De juiste route voor jou

Je doorloopt bij DOC93 je eigen route: de leefroute of de leerroute. De route is vastgelegd in een onderwijsperspectiefplan (OPP). Zodra je bij ons komt, kijken we welke route het beste past bij jou. Op basis daarvan richten we jouw lesprogramma in.

Leefroute
Je krijgt begeleiding op maat op het gebied van leren, maar de nadruk ligt op het leefklimaat (de pedagogische kant) in deze route. Je gaat succeservaringen opdoen, je komt lekkerder in je vel te zitten en leert wat zelfverantwoordelijkheid is.
Ook krijg je gedragstraining en lessen over TOP-gedachtes. Bij TOP krijg je de volgende onderwerpen: omgaan met boosheid, sociale vaardigheden en moreel redeneren. Verder is psychomotorische therapie (PMT) een belangrijk onderdeel.

Leerroute
Binnen deze route krijg je begeleiding die gericht is op je persoonlijke ontwikkeling. De nadruk ligt op de cognitieve ontwikkeling (leerklimaat). We werken aan leren leren, leren plannen en omgaan met hulpmiddelen. Naast het volgen van lessen start en eindig je iedere dag met de mentor/coach.

Aanmelden

Het is voor ouder(s)/verzorger(s) niet mogelijk om leerlingen rechtstreeks aan te melden bij DOC93. Alleen scholen van Landstede Groep (waar het Ichthus College onderdeel van is) kunnen leerlingen doorverwijzen naar DOC93. Dit zijn TalentStad, JenaXL, Meander College, Carolus Clusius College, Thomas a Kempis College en het Centre for Sports & Education (CSE).

In de regio kunnen leerlingen van Landstede Groep via de locaties van het Agnieten College of het Ichthus College doorverwezen worden naar DOC93.
De basisschool kan op het aanmeldingsformulier aangeven dat het wenselijk is om je bij DOC93 te plaatsen. Ook je ouder(s)/verzorger(s) kunnen aangeven dat zij een plaatsing wensen. Op basis van het aangeleverde dossier beoordelen wij of je wordt doorverwezen.

Meer weten over DOC93? Kijk hier.

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1A,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.