Landstede Groep

Masterclass Frans: Delf scolaire

Ben je geïnteresseerd in de Franse taal en wil je je extra verdiepen, dan is de masterclasse Delf scolaire écht iets voor jou.

De leerlingen gebruiken hun kennis uit de reguliere Franse les tijdens de masterclass Delf. De lessen worden ‘buiten het lesboek’ gegeven en de thema’s zullen afgestemd zijn op de interesses van de leerling, zoals actualiteiten, muziek, film, sport en reizen. Er zullen effectieve en productieve lessen zijn waardoor hun Franse taalvaardigheid verbetert en waarbij elke keer de Franse taal en cultuur de hoofdrol heeft.

Bij het programma van Delf scolaire gaan we dieper in op de vier verschillende vaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Het examen bestaat uit deze vier verschillende onderdelen en tellen elk even zwaar, in tegenstelling tot de centrale eindexamens in Nederland waarbij het centraal eindexamen alleen de leesvaardigheid toetst.

Het niveau wordt bepaald door het Europees Referentie Kader (ERK). In de onderbouw is dat niveau A1/A2, in de bovenbouw B1/B2. Al het lesmateriaal dat we gebruiken bestaat uit volldig Franse methodes, de examens zijn ook volledig in het Frans en zonder gebruik van een woordenboek.

De kosten van het examen variëren van 90 euro (A1) tot 152 euro (B2) afhankelijk van het niveau waarop de leerling examen doet.

Leerlingen hoeven zelf geen methode aan te schaffen, wij hebben nog voldoende materiaal op school.

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1A,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.