Landstede Groep

2e editie Jobevent: veel variatie en erg leerzaam!

24-06-2019

Donderdag 20 juni heeft de 2e editie van het Jobevent plaatsgevonden op het Ichthus College. Het evenement op de middelbare school is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met verschillende beroepen. Het Jobevent is de schakel tussen de school en het bedrijfsleven.

Zo’n 20 enthousiaste oud-studenten, ouders en andere mensen met een interessant beroep hebben de leerlingen tijdens een workshop verteld over hun baan. Naast het luisteren over de verschillende beroepen hebben de Ichthus leerlingen ook ervaring opgedaan door middel van verschillende activiteiten die te maken hadden met de beroepen. De leerlingen werden ook aangezet tot reflectie waarbij werd gevraagd om na te denken over zowel de positieve als negatieve kanten van een baan of sector.

Er was een grote variatie aan beroepen aanwezig. Accountmanager, administratief medewerkster, leerkracht op een basisschool, brandweer, cameraman, defensie, docent, fysiotherapeut, horeca, ICT, kinderopvang, makelaar, meubelmaker, muzikant, online innovator, planoloog, politie, sportparkmanager en toerisme. Voor elke leerling zat er dus wel een interessant beroep tussen. Het Ichthus College kijkt terug op een geslaagd Jobevent 2.0.

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1, 5 en 3/De Villa) en 088-850 83 83 (Ichthus 4).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.