Landstede Groep

Derde editie Ichthus College Tour weer een groot succes!

12-03-2018

De middelbare schooltijd is misschien wel de meest vormende periode in een mensenleven. Leerlingen ontdekken wie ze zijn, wie ze willen zijn en wie of wat ze kunnen worden. Het Ichthus College in Kampen haakt hier op in door voor de derde keer een Ichthus College Tour te organiseren voor hun Academische Route (atheneum en gymnasium) leerlingen.

Gastsprekers en -docenten uit het HBO, WO en het werkveld waar een HBO- of WO-diploma een pré is, hebben op dinsdag 6 maart laten zien hoe zij zijn geworden wie ze zijn en wat daarvoor nodig is. Zo gaf journalist Harmke Zonnebeld een workshop over het journalistieke vak en werd er een casus besproken over arbeidsrecht, onder leiding van Anne Velema. Ook kwamen er onderwerpen als natuurkunde, pathologie en wiskunde aan bod.

Alle leerlingen konden tijdens deze dag zelf kiezen welke van drie lezingen en welke twee workshoprondes zij bijwoonden, waardoor iedereen de dag kon vullen met interessante bijeenkomsten.

Als afsluiting van de College Tour sprak Afghanistanveteraan Jan Smits. Hij gebruikt zijn ervaringen bij Nederlandse wederopbouwmissies in dit Centraal-Aziatische land om op Nederlandse scholen het belang van vrede, veiligheid, en wederopbouw te benadrukken. Zijn verhaal heeft veel indruk gemaakt op de leerlingen.

Het Ichthus College kijkt terug op een inspirerende en leerzame dag!

Stel je vraag

Contact

Algemeen e-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Kijk hier voor adressen en telefoonnummers van onze locaties.

Leerlingen absent melden voor de locaties IC1 & IC5: absentie@ichthuskampen.nl