Landstede Groep

Groen licht voor eerste fase nieuwbouw campus Ichthus College Kampen

03-03-2021

De nieuwbouw van een campus voor het Ichthus College in Kampen is een stap dichterbij gekomen. De gemeente Kampen stemde begin maart in met de start van de eerste fase. Het Ichthus College werkt bij de planvorming samen met Landstede Groep, gemeente Kampen en volleybalvereniging Reflex. De nieuwe campus voorziet straks in een nieuw schoolgebouw en een nieuwe sporthal met daartussenin een recreatief buitengebied.

Al jaren droomt het Ichthus College van een vernieuwde huisvesting aan de Jan Ligthartstraat. Directeur John Odinot: “Ik ben bijzonder blij dat wij nu groen licht hebben voor de volgende fase. Samen met leerlingen, collega’s, ouders en andere betrokkenen zijn we al enige tijd in gesprek over de nieuwbouwplannen. We willen dat de nieuwe campus aansluit bij waar we als school voor staan.” Als de gemeente definitief instemt met de bouw, dan gaat de nieuwbouw in 2022 van start.

Verbonden met de omgeving

Het Ichthus College staat midden in de Kamper samenleving en is diep geworteld in de stad. De nieuwe campus moet dan ook een plek worden waar je je verbonden voelt met de omgeving en waar leerlingen op een inspirerende manier kennismaken met moderne vakken als technologie, science, burgerschap en kunst. Odinot: “We zijn een school waar leerlingen voorop staan: zij zijn het ‘goud’ voor de gemeente Kampen.”

Voorbereidingen

De school heeft leerlingen, ouders en medewerkers geïnformeerd over het goede nieuws. Zoals het er nu naar uitziet gaat de nieuwbouw van de campus begin 2022 van start. Odinot kijkt uit naar het eindresultaat, maar staat tegelijk met beide benen in de realiteit. “Nieuwbouw doet ook een beroep op het creatief omgaan met onze tijdelijke huisvesting. We zien natuurlijk uit naar een moderne nieuwe campus, maar we willen er in de tussentijd ook goed bij zitten. Dat zijn wij nu aan het voorbereiden. Onze leerlingen van de onderbouw blijven zoveel mogelijk les krijgen aan de Jan Ligthartstraat. Dat is voor hen een herkenbare, veilige en overzichtelijke omgeving. Voor leerlingen van de bovenbouw zijn wij in gesprek over een sfeervolle locatie in het hart van Kampen. Ik wil dat alle leerlingen, ook tijdens de werkzaamheden, op een inspirerende plek zitten waar je op een goede manier onderwijs kunt volgen.”

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.