Landstede Groep

Hoe praat ik met mijn kind over sociale media?

04-02-2020

De ouderraad en het Ichthus College in Kampen houden op woensdag 12 februari een interactieve avond over het online leven van jongeren.

Om heldere afspraken te maken over het telefoon- of internetgebruik van je puberende kind, is het goed om als ouder te weten wat er allemaal speelt. Dat kan lastig zijn, omdat jongeren niet altijd zin hebben om deze wereld met hun ouders te delen. Het Ichthus College biedt daarom in samenwerking met Theatergroep PlayBack de ouderavond 'Log In' aan. Tijdens deze avond gaan de ouders in gesprek over internetgebruik, sociale netwerken en verleidingen op internet. Twee acteurs en een gespreksleider schetsen via korte scènes een confronterend en hilarisch beeld van hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toe gaat. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ‘terugspeeltheater’, een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind.

De thema-avond wordt gehouden op woensdag 12 februari van 19.30 tot 21.00 uur op het Ichthus College aan de Jan Ligthartstraat 5 in Kampen. Ook ouders van leerlingen uit groep 7 of 8 zijn van harte welkom. Graag aanmelden via ouderraad@ichthuskampen.nl.

(foto: Theatergroep PlayBack)

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1, 5 en 3/De Villa) en 088-850 83 83 (Ichthus 4).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.