Landstede Groep

Leerlingen blijven les volgen aan de Jan Ligthartstraat tijdens nieuw- en verbouw

17-05-2021

Leerlingen van het Ichthus College Kampen blijven tijdens de nieuw- en verbouw waarschijnlijk les volgen aan de Jan Ligthartstraat. Tijdelijk gebruik van de oude HBS is van de baan en de voorkeur gaat nu uit naar tijdelijke lokalen naast de bestaande school.

Het Ichthus College Kampen aan de Jan Ligthartstraat koestert al jaren de wens om de bestaande schoolgebouwen te verbouwen en samen met nieuwbouw een nieuwe campus te creëren. Dit voorjaar kwam meer vaart in die plannen, nadat het dagelijks gemeentebestuur akkoord ging.

Toen leek het er nog op dat tijdens de verbouwing de bovenbouw en onderbouw op verschillende locaties les zouden krijgen. Daarbij was de vroegere HBS aan het Engelenbergplantsoen in Kampen in beeld. Dat plan is nu van tafel. Zorgorganisatie IJsselheem kocht het HBS-gebouw al eerder en kan er nu sneller in terecht dan aanvankelijk gedacht. Daarom is tijdelijk uitlenen aan het Ichthus College geen optie meer.

Hooguit twee schooljaren

Hoewel nog altijd wordt gekeken naar uitwijklocaties, ziet het ernaar uit dat een oplossing is gevonden in het plaatsen van noodgebouwen aan de Jan Ligthartstraat. ,,Die willen we dan in principe korter dan twee schooljaren gebruiken’’, zegt directeur John Odinot. ,,Voor de leerlingen heeft het ook wel een charme om zowel les in je bestaande lokalen te hebben als in noodgebouwen. Je ziet dan onder je ogen de nieuwe school verrijzen.’’ Bovendien is de combinatie met de bestaande gebouwen volgens Odinot ideaal als het gaat om specifieke lokalen voor bijvoorbeeld scheikunde.

Voor het volledige artikel klik hier

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.