Landstede Groep

Leerlingen Ichthus College bezoeken PON Logistics in Leusden

26-11-2018

Op donderdag 22 november bezocht een groep van ± 40 Ichthus leerlingen PON Logistics in Leusden. De havo 4 en vwo 4 leerlingen gingen vanuit het vak Bedrijfseconomie (M&O) een interessante dag tegemoet.

Op de campus werd een rondleiding gegeven en werd er getoond hoe een kwart van de totale in Nederland verkochte hoeveelheid auto’s vanuit de leverancier bij de klant wordt bezorgd. Daarnaast werd een inkijk gegeven in een automatisch distributiesysteem, waar geen mensenhanden meer aan te pas komen, waarmee auto-onderdelen vanuit het magazijn bij de garages terechtkomen.

Interessant was de zoektocht van het bedrijf om hun foutmarge te verlagen en op welke manier ze dit hebben bewerkstelligd. Voor de scholieren een mooie kans om zo’n groot bedrijf van binnen te kunnen bekijken, hun vragen te kunnen stellen en een beeld te krijgen van welke economische vraagstukken zo’n grote organisatie op moet lossen. PON werkt met zowel het VO als het hbo samen, een mooie schakel tussen de theorie uit het onderwijs en de praktijk in het werkveld. Door onze Vhbo-leerlingen hier nu al kennis mee te laten maken is de stap naar een vervolgopleiding een stukje kleiner.

Het Ichthus wil PON Logistics heel erg bedanken voor deze mooie ervaring, en voor het regelen van het vervoer naar Leusden.

Stel je vraag

Contact

Algemeen e-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Kijk hier voor adressen en telefoonnummers van onze locaties.

Leerlingen absent melden voor de locaties IC1 & IC5: absentie@ichthuskampen.nl