Landstede Groep

Leerlingen maken van Online Open Huis een bijzondere belevenis

27-01-2022

KAMPEN - “Wij hadden de leerlingen uit de groepen 8 van de basisscholen graag tijdens het Open Huis in onze school welkom geheten, maar vanwege de corona-maatregelen zijn we toch genoodzaakt op 4 februari een online open huis te houden”, aldus directeur John Odinot van het Ichthus College Kampen. De sfeer proeven op een school kan je toch het beste zelf, is de mening van de directeur, maar enthousiaste docenten en leerlingen maken het Online Open Huis tot een bijzondere belevenis. “Leerlingen proberen als heuse reporters een goed beeld van de school te geven”, vertelt John Odinot trots.Het Ichthus College in Kampen verzorgt twee live uitzendingen vanuit haar twee locaties om de leerlingen van de bassischool en hun ouders of verzorgers zo goed mogelijk te informeren, is op vrijdag 4 februari om 19.00 en om 20.00 uur een live uitzending vanuit de school. “Tijdens deze twee uitzendingen vertellen wij over hoe het hier op school gaat, welke vakken er worden gegeven, hoe we werken met lesroosters, huiswerkopdrachten, en nog veel meer.

“In een directe verbinding zijn we tijdens de uitzending beschikbaar om via de chat vragen te stellen aan onze docenten en leerlingen”, vertelt de directeur verder. Om 19:00 uur begint de live uitzending vanaf de Campus en worden de leerwegen mavo, havo en de academische route (vwo/gymnasium) uitgelegd. Om 20:00 uur is er vanaf de locatie VIA een live uitzending en worden de kijkers meegenomen in de leerwegen van de praktijk- en vakroute. Na de uitzendingen kunnen groep 8-ers of hun ouders/verzorgers in zogenoemde “breakout rooms” in gesprek met leerlingen, docenten of schoolleiding.

Directeur John Odinot hoopt op grote belangstelling voor het Online Open Huis. "We zijn een fijne school waar we elkaar kennen. Het draait om de leerlingen. We houden rekening met hun interesses, ambities, talenten en niveau. Kortom, ons onderwijs sluit aan bij waar de leerlingen zijn gebleven.” Vooraf aanmelden voor het Online Open Huis via de website www.ichthuskampen/openhuis is wel belangrijk.

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.