Landstede Groep

Paarse Vrijdag op het Ichthus College

11-12-2020

Welkom zoals je bent! Het Ichthus College doet vandaag actief mee aan Paarse Vrijdag. Dat betekent dat de leerlingen tijdens dagopeningen en mentorlessen van gedachten wisselen over het belang van aandacht voor verschillende geaardheden. Ook wordt de regenboogvlag gehesen en jonge leerlingen als medewerkers die solidair zijn paarse kledingstukken.

Sinds 2010 is het op elke tweede vrijdag in december Paarse Vrijdag. Uit ervaring weet het Ichthus College dat het voor veel jongeren lastig is om over sekse, gender en diversiteit te praten. Omdat de school wil dat iedereen zich welkom voelt, ongeacht de geaardheid, is besloten om Paarse Vrijdag niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

Gedurende mentoruren en dagopeningen wordt het onderwerp besproken, met als thema 'Welkom zoals je bent'. Op Paarse Vrijdag wordt de regenboogvlag gehesen en de Paarse Vrijdag Krant wordt uitgedeeld, evenals polsbandjes. Zowel leerlingen als medewerkers wordt gevraagd om een ​​paars kledingstuk te dragen. Het verleden in de visie van de school om het gesprek over deze maatschappelijke thema's met elkaar te voeren.

Het is belangrijk dat leerlingen weten dat “Iedereen mag zijn wie ze zijn, elkaar respecteert en goed met elkaar omgaat” Die boodschap wordt niet alleen op Paarse Vrijdag uitgedragen, maar ook in de rest van het jaar.

 

 

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.