Landstede Groep

Vakroute weer in de top 5 van ‘Beste VO-school’ Overijssel

18-01-2019

De Vakroute (vmbo-bb en vmbo-kb) van het Ichthus College in Kampen behoort tot de vijf beste VO-scholen van Overijssel. Dat blijkt uit onderzoek van Elsevier Weekblad. Elk jaar analyseert en beoordeelt Elsevier de prestaties van alle scholen met vmbo, havo en vwo. De uitslag is een mooi compliment voor Ichthus 4, dat in het VIA-gebouw aan de Flevoweg 68 is gevestigd. Vorig schooljaar werd de Vakroute van het Ichthus ook al bekroond tot 'superschool'.

Op het Ichthus College vallen de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen van het vmbo onder de noemer Vakroute. De Vakroute is bedoeld voor de vakmensen van de toekomst en bereidt de leerlingen voor op het middelbaar beroepsonderwijs. Het Ichthus College biedt ze volop mogelijkheden om te onderzoeken waar ze goed in zijn, wat ze willen en waar hun talenten liggen. Tijdens het Open Huis van locatie Flevoweg 68 op woensdag 6 februari, waar o.a. de Vakroute van het Ichthus wordt aangeboden, kunnen groep 8 leerlingen ervaren wat de route precies inhoudt.

Sinds 2000 vergelijkt Elsevier Weekblad met het onderzoek Beste scholen alle scholen met vmbo, havo, vwo en gymnasium op basis van ‘harde cijfers’: Welke scholen tellen weinig zittenblijvers, waar zijn examencijfers hoog? Waar halen leerlingen met havo-advies toch het vwo? Omdat alle scholen op dezelfde punten zijn vergeleken, krijgen ouders een eerlijk beeld van de kwaliteit van het onderwijs.

Stel je vraag

Contact

Algemeen e-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Kijk hier voor adressen en telefoonnummers van onze locaties.

Leerlingen absent melden voor de locaties IC1 & IC5: absentie@ichthuskampen.nl