Landstede Groep

'Je maakt kennis met verschillende beroepen'
Naomi en Lotte
Voel je welkom! - vmbo-tl


Om te ontdekken wat ze leuk vinden, volgen tl-leerlingen Mens & Beroep; zo maken ze met praktische opdrachten kennis met verschillende beroepsvelden: natuur- en leefomgeving, techniek, zorg, economie, consumptief, Vormgeving & Entertainment & Kunst en Sport & Veiligheid.

'In de tweede doe je een beroepsgerichte fase', vertelt Naomi uit 3tl. 'Je loopt 25 uur lang mee, verdeeld over het schooljaar. Ik ging naar Jeugdhonk De Take in IJsselmuiden. In de derde klas heb je beroepsgerichte lessen die je goed voorbereiden op je vervolgopleiding. Zorg & Welzijn en Consumptief is op VIA. En verder kun je onder andere Art & Design doen, Young Business en Science.

'Ik wil later de horeca in, ik denk dat ik wel kok wil worden.' Lotte liep jaar stage in een kapsalon. 'Nu werk ik bij een kinderboerderij. Maar nog veel leuker dan het podium vind ik de projectweken. Dan ga je met z'n allen aan een thema werken. Zo hebben we ooit van alles gedaan met het thema Amerika, en hebben we ook een keer geld ingezameld voor de Cliniclowns. Heel leuk. '