Landstede Groep

Praktijkroute (praktijkonderwijs)

Leuk werk dat goed bij je past, dat is wat je later graag zou willen. Maar wat als de theorievakken je niet gemakkelijk afgaan? En je liever de handen uit de mouwen steekt? Ook dan kun je je toekomstdromen waarmaken. De Praktijkroute bereidt je voor op werk of een korte beroepsopleiding in het mbo (niveau 1).

Meer weten over de Praktijkroute? Bekijk deze video:

De Praktijkroute is er voor iedereen tussen de 12 en 18 jaar. Doe je deze route, dan leer jij hoe jij jezelf kunt redden in de maatschappij. Je leert door te doen, dus in en door de praktijk. Daarom krijg je veel echte praktijkopdrachten. Om die opdrachten goed te kunnen doen, krijg je theorielessen.

We zijn er voor jou

Het praktijkonderwijs heeft een eigen plek in het Via-gebouw. Met een eigen overblijfruimte, theorie- en praktijklokalen, plein en ingang. Er werkt een klein team van docenten en hulpverleners dat jou goed kent. Je ontwikkelingen houden we bij in een digitaal portfolio. Dit kunnen jij en je ouder (s) / verzorger (s) thuis ook inzien.

Tijdens, maar ook na de Praktijkroute, staan ​​we voor je klaar. Tot twee jaar na de opleiding houden we contact met je over hoe het gaat. Want dat jij kunt uitblinken in wat je doet, daar gaat het bij ons om!

ESF

Het Ichthus College Kampen, afdeling Praktijkonderwijs krijgt in de nieuwe subsidieperiode uit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027) een financiële bijdrage. Het Europees Sociaal Fonds is een Europees instrument om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan (beter) werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor EU-burgers.

Beeld: ©EU

Het fonds ondersteunt structurele verbeteringen ten aanzien van werkgelegenheid, onderwijs en sociale ontwikkeling en beleid gericht op ontwikkeling van arbeidsmarktvaardigheden. De huidige inzet van het fonds, in vergelijking met de vorige periode, is herstel van Europese samenlevingen en economieën na de impact van het coronavirus.

Leslocatie

Ichthus 4, Flevoweg 68, Kampen.

 

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1A,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.