Landstede Groep

Praktijkroute (praktijkonderwijs)

Leuk werk dat goed bij je past, dat is wat je later graag zou willen. Maar wat als de theorievakken je niet gemakkelijk afgaan? En je liever de handen uit de mouwen steekt? Ook dan kun je je toekomstdromen waarmaken. De Praktijkroute bereidt je voor op werk of een korte beroepsopleiding in het mbo (niveau 1).

Meer weten over de Praktijkroute? Bekijk deze video:

De Praktijkroute is er voor iedereen tussen de 12 en 18 jaar. Doe je deze route, dan leer jij hoe jij jezelf kunt redden in de maatschappij. Je leert door te doen, dus in en door de praktijk. Daarom krijg je veel echte praktijkopdrachten. Om die opdrachten goed te kunnen doen, krijg je theorielessen.

We zijn er voor jou

Het praktijkonderwijs heeft een eigen plek in het Via-gebouw. Met een eigen overblijfruimte, theorie- en praktijklokalen, plein en ingang. Er werkt een klein team van docenten en hulpverleners dat jou goed kent. Je ontwikkelingen houden we bij in een digitaal portfolio. Dit kunnen jij en je ouder (s) / verzorger (s) thuis ook inzien.

Tijdens, maar ook na de Praktijkroute, staan ​​we voor je klaar. Tot twee jaar na de opleiding houden we contact met je over hoe het gaat. Want dat jij kunt uitblinken in wat je doet, daar gaat het bij ons om!

ESF en REACT-EU

Ook onze school krijgt dit schooljaar een financiële bijdrage vanuit het Europees Sociaal Fonds en vanuit REACT-EU. Deze subsidies worden bij ons op school ingezet op activiteiten om de stap naar arbeid of vervolgonderwijs optimaal te laten verlopen.

Leslocatie

Ichthus 4, Flevoweg 68, Kampen.

 

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.