Landstede Groep

Onderwijs

De één verdiept zich het liefst in een boek, de ander is graag actief bezig. Hoe je leert verschilt dus ook. Daarom leer je bij ons in leerroutes.

Er zijn er vier:

De manier van lesgeven, de aanpak van de docent en de les verschillenmaterialen per route.

Voordelen van leerroutes

 • Voorbereid op je vervolgstudie
  Na het Ichthus College kun je naar het mbo, het hbo of de universiteit. Op die scholen wordt van je verwacht dat je bij veel dingen zelf kunt rood worden. Dat is soms het beste wennen. Veel studenten blijven zitten in het eerste jaar van hun studie. Om dat te voorkomen, wen je bij ons op school langzaam maar zeker aan de manier van leren op het mbo, het hbo en de universiteit. Je leert zelfstandig te werken, goed te plannen en overzicht te houden. Doordat we ook veel samenwerken met die instellingen, kunnen we verkorte leertrajecten aanbieden.

 • Vanaf klas 1 bezig met je toekomst
  Niet weten wat je wilt worden ... Je afvragen waarom je al die algemene vakken moet volgen ... Dat motiveert natuurlijk niet echt. Daarom begin je bij ons vroeg met nadenken over wat je ná het Ichthus College wilt doen.

  Wij noemen dat Leerloopbaanleren: al in de eerste klas ga je actief op zoek naar je interesses en talenten. Dat begint met het kiezen van een Talentclass. Verder maak je kennis met de toekomstmogelijkheden tijdens projectweken, de vakken 'Talent in Zicht' (in de Vakroute) en 'Mens & Beroep' (mavo/havo) en tijdens etappes (vakroute en mavo/havo).

  In de Academische route ga je regelmatig naar universiteiten om een ​​practicum te doen of een college te volgen. Bij het Leerloopbaanleren krijg je goede persoonlijke begeleiding. Zo krijg je een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) en een digitaal portfolio en heb je regelmatig gesprekken met je mentor over het maken van keuzes. Hoe verder je bent met je opleiding, hoe gerichter je gaat kiezen. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerder blijft én het verkleint de kans dat je een verkeerde vervolgopleiding kiest.

 • Een leertraject op maat
  Hoe eerder je weet wat wilt, hoe beter we je kunnen voorbereiden. We laten de opdrachten, het podium en je leerstof er waar mogelijk op aansluiten. Je krijgt blijft een leertraject op maat.

 

Ichtus Kampen Flevoweg PRO 016.jpg

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1A,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.