Landstede Groep

Samen voor jouw

Onderwijs

Op het Ichthus College Kampen bieden we verschillende leerroutes aan: de prakrijkroute, de vakroute, vmbo-tl, havo en de academische route. Wil je meer weten over het onderwijs op onze school? Dan ben je op deze pagina op de juiste plek. Via de onderstaande knoppen kom je meer te weten over bijvoorbeeld digitaal onderwijs, buitenschoolse activiteiten en overgangsregels. Heb je vragen? Dan mag je ons altijd bellen of mailen. 

8X6A0457 Copy

Voordelen

Voorbereid op je vervolgstudie
Na het Ichthus College kun je naar het mbo, het hbo of de universiteit. Op die scholen wordt van je verwacht dat je bij veel dingen zelf kunt rood worden. Dat is soms het beste wennen. Veel studenten blijven zitten in het eerste jaar van hun studie. Om dat te voorkomen, wen je bij ons op school langzaam maar zeker aan de manier van leren op het mbo, het hbo en de universiteit. Je leert zelfstandig te werken, goed te plannen en overzicht te houden. Doordat we ook veel samenwerken met die instellingen, kunnen we verkorte leertrajecten aanbieden.

Vanaf klas 1 bezig met je toekomst
Niet weten wat je wilt worden ... Je afvragen waarom je al die algemene vakken moet volgen ... Dat motiveert natuurlijk niet echt. Daarom begin je bij ons vroeg met nadenken over wat je ná het Ichthus College wilt doen.

Wij noemen dat Leerloopbaanleren:al in de eerste klas ga je actief op zoek naar je interesses en talenten. Dat begint met het kiezen van een Talentclass. 

8X6A0613

Verder maak je kennis met de toekomstmogelijkheden tijdens projectweken, de vakken 'Talent in Zicht' (in de Vakroute) en 'Mens & Beroep' (vmbo-tl/havo) en tijdens etappes (vakroute, vmbo-tl en havo). In de Academische route ga je regelmatig naar universiteiten om een ​​practicum te doen of een college te volgen. Bij het Leerloopbaanleren krijg je goede persoonlijke begeleiding. Zo krijg je een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) en een digitaal portfolio en heb je regelmatig gesprekken met je mentor over het maken van keuzes. Hoe verder je bent met je opleiding, hoe gerichter je gaat kiezen. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerder blijft én het verkleint de kans dat je een verkeerde vervolgopleiding kiest.

Een leertraject op maat
Hoe eerder je weet wat wilt, hoe beter we je kunnen voorbereiden. We laten de opdrachten, het podium en je leerstof er waar mogelijk op aansluiten. Je krijgt blijft een leertraject op maat.