Digitaal onderwijs
Naast het gebruik van boeken, gebruiken we ook veel ICT op school, want dankzij digitaal leren kan je leren op maat!
In onze maatschappij kunnen we niet meer zonder ICT. Wij leren jou hoe je hiermee omgaat. Ben je bijvoorbeeld een lezer? Dan kies je voor een uitleg in tekst. Maar snap je de lesstof beter door filmpjes en animaties, dan kan dat ook. Vind je een onderwerp interessant, dan kun je je er extra in verdiepen. En door digitale oefeningen te doen, kun je controleren of je de lesstof onder de knie hebt.
Je docent kan het leerwerk en de opdrachten afstemmen op jouw niveau of op datgene wat je nog moet oefenen. Ook kan de docent beter nagaan of je je huiswerk maakt en of je het voldoende begrijpt.
Elektronische leeromgeving
Voor alle theoretische vakken kun je gebruikmaken van digitale leermiddelen. Ook is er een elektronische leeromgeving (ELO). Dit is een soort website waarin elk vak een eigen ‘lokaal’ heeft. Hier vind je alle informatie, studiewijzers, opdrachten en (oefen)toetsen die je nodig hebt. En als je ziek bent, kun je de lesstof vaak gewoon vanuit huis hier bijhouden.
Digitale informatie leren zoeken
Via internet vind je alles wat je zoekt, maar niet alleen via Google. Wij leren je waar je goede en betrouwbare informatie kunt vinden. De school heeft toegang tot diverse databanken via de mediatheek. We werken ook samen met bibliotheek in Kampen. Door deze samenwerking ben je automatisch en gratis lid van de Openbare Bibliotheek.
Eigen laptop of (Windows) tablet
Op onze school, in alle leerroutes, werk je met een eigen laptop of (Windows) tablet. Ze maken het leren gevarieerder en dus leuker. Ook voor computers zijn er tegemoetkomingen in de kosten mogelijk.
Dankzij ICT beter je vorderingen volgen
Doordat ons onderwijs grotendeels digitaal is, kunnen we je leerprestaties beter meten en volgen. We kiezen daarom vaak voor een digitale toets. Zo kunnen we zien wat je al weet en kunt en wat je nog zou kunnen oefenen. Je ouder(s)/verzorger(s) kunnen bovendien het hele schooljaar door je cijfers online inzien via ons leerlingvolgsysteem Magister, wat voorzien is van een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Het onderwijsteam blijft zoeken naar steeds betere manieren om jou te ondersteunen, door bijvoorbeeld te kijken naar nieuwe ICT-mogelijkheden die beschikbaar komen.