Landstede Groep

Maatschappelijke stage

Tijdens de vakroute, mavo, havo en academische route loop je een maatschappelijke stage. Het gaat om 30 uur vrijwilligerswerk (een week) dat je doet bij verenigingen, instellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven in de gemeente Kampen.

In de vakroute doe je een maatschappelijke stage in klas 3 en 4. Voor de mavo en havo is dat klas 3 (mavo-leerlingen) en klas 4 (havo-leerlingen). In de academische route doe je de maatschappelijke stage in klas 4.

Stageplekken en werkzaamheden

Er zijn diverse interessante stageplekken. Zo kun je in de vakroute aan de slag als helpende in de zorg, bijvoorbeeld bij een verzorgingshuis of kinderboerderij. Doe je de mavo, havo of academische route dan kun je je maatschappelijke stage invullen door mee te doen aan de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request. Je doet allerlei activiteiten met je medeleerlingen om geld voor dit goede doel in te zamelen.

Een stage regelen

Je mag zelf een stageplek zoeken. Lukt dat niet, dan helpen wij je daarbij.

Waarom een maatschappelijke stage?

Door het lopen van een maatschappelijke stage leer je de maatschappij beter kennen. Je komt bijvoorbeeld op plekken waar je anders nooit zou komen en ontmoet mensen die je anders ook niet zou tegenkomen. Bovendien ontwikkel je tijdens zo’n stage je sociale vaardigheden. Ook leer je over waarden en normen en ontdek je wat actief burgerschap inhoudt.

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1A,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.