Landstede Groep

Academische route (vwo)

Ben jij nieuwsgierig, heb je ambities en kun je goed zelfstandig leren? Dan past de academische route bij jou! Binnen de academische route volg je een vwo-opleiding (atheneum en gymnasium). Je bereidt je voor op de universiteit (wo).

Meer weten over de Academische route? Bekijk de video:

In de academische route:

 • Ontwikkel je een onderzoekende houding, die van pas komt op de universiteit.
 • Ontdek je hoe jij je kunt redden in de maatschappij: hiervoor ontwikkel jij '21e-vaardigheden vaardigheden'.
 • Leer jij je eigen talenten kennen, zodat je die later optimaal kunt benutten.

Drie programma's

Om die onderzoekende houding, je 21e-eeuwse vaardigheden en je talenten te ontwikkelen, volg je onderwijs binnen drie programma's:

 • Basisprogramma: atheneum of gymnasium
  Binnen het basisprogramma kies je voor atheneum of gymnasium. De vakken zijn grotendeels gelijk. Grootste verschil is dat je op het gymnasium klassieke talen krijgt en ontdekt hoe deze talen van invloed zijn op onze moderne maatschappij. Zo leer je op een andere te kijken naar de wereld van vroeger en nu. Je gaat mee op excursies, volgt projecten en kunt in de vijfde klas mee naar Rome.
  Vanaf klas 1 krijg je Latijn, vanaf klas 2 Grieks. In je examenpakket moet je minimaal één klassieke taal hebben.
 • Wetenschapsprogramma: onderzoeksleerlijn
  In de Academische route doe je van klas 1 t / m 6 onderzoeksclasses. Je krijgt een opdracht, het jouw taak is om een ​​oplossing te bedenken. Je ontwikkelt een manier van leren die van pas komt op de universiteit. Veel opdrachten doe je in groepsverband, zodat je goed leert samenwerken.
  Oplossingsgericht denken staat centraal: niet alleen het resultaat is belangrijk, maar ook de weg er naartoe. In klas 1 ga je spelenderwijs onderzoek doen, de jaren erna ontwikkel je steeds meer onderzoeksvaardigheden. Doel is dat je in klas 6 een onderzoek kunt uitvoeren zoals dat op de universiteit gebeurt.
 • Persoonlijk programma: ondersteuning en talenten ontwikkelen
  Iedereen heeft talent, maar niet op hetzelfde terrein. Niet iedereen leert hetzelfde. Niet iedereen is in elk vak zelfs goed. Daarom kun je op dinsdag kiezen tussen allerlei vakken. Je kunt dan ondersteuning krijgen omdat je een vak moeilijk vindt, maar je kunt ook extra plusopdrachten maken of zelfstandig werken tijdens een keuze-uur.
  In de bovenbouw kun je de dinsdag ook gebruiken om naar universiteiten te gaan en daar practica uit te voeren en colleges te volgen of mee te lopen bij een bedrijf of instelling. 

Leslocatie

Ichthus 5, Jan Ligthartstraat 5, Kampen.

 

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1A,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.