Landstede Groep

Academische route (vwo)

Ben jij nieuwsgierig, heb je ambities en kun je goed zelfstandig leren? Dan past de Academische route bij jou! Binnen de Academische route volg je een vwo-opleiding (atheneum en gymnasium). Je wordt voorbereid op de universiteit (wo).

Binnen de Academische Route volg je een vwo-opleiding. Wat deze route bijzonder maakt, is de focus op de toekomst:

  • Je ontwikkelt een onderzoekende houding, die van pas komt op de universiteit.
  • We besteden aandacht aan 21e-eeuwse competenties, waarmee je je kunt redden in de huidige maatschappij.
  • Je leert je eigen talenten kennen, zodat je die later optimaal kunt benutten.

Deze waardevolle leerdoelen hebben we vertaald naar verschillende programma’s: het basisprogramma, het wetenschapsprogramma en het persoonlijke programma.

Atheneum of gymnasium?
Binnen het basisprogramma kies je voor atheneum of gymnasium. De vakken zijn grotendeels gelijk. Grootste verschil is dat je op het gymnasium klassieke talen krijgt en ontdekt hoe deze talen van invloed zijn op onze moderne maatschappij. Zo leer je op een andere manier te kijken naar de wereld van vroeger en nu. Je gaat mee op excursies, volgt projecten en kunt in de vijfde klas mee naar Rome.

  • Vanaf klas 1: Latijn
  • Vanaf klas 2: Grieks
  • Examenpakket: minimaal één klassieke taal

Onderzoeksleerlijn
In de Academische Route werk je vanaf klas 1 t/m klas 6 aan onderzoeksprojecten. Je krijgt een opdracht, waarna het aan jou de taak is om een oplossing te bedenken. Je ontwikkelt een manier van leren die van pas komt op de universiteit. Veel opdrachten doe je in groepsverband,zodat je goed leert samenwerken. Oplossingsgericht denken staat centraal: niet alleen het resultaat is belangrijk, maar ook de weg er naartoe. Je begint in het eerste leerjaar spelenderwijs met het doen van onderzoek. In de loop der tijd ontwikkel je je onderzoeksvaardigheden. Doel is dat je in de zesde klas een onderzoek kunt uitvoeren zoals dat op de universiteit gebeurt.

Persoonlijk programma
Iedereen heeft talent, maar niet op hetzelfde terrein. Niet iedereen leert hetzelfde. Niet iedereen is in elk vak even goed. Daarom heb je op ‘de dinsdag’ de mogelijkheid om te kiezen tussen allerlei vakken. Je kunt dan ondersteuning krijgen omdat je een vak moeilijk vindt, maar je kunt ook extra plusopdrachten maken of zelfstandig werken tijdens een keuze-uur. Ook hebben we speciale masterclasses op ‘de dinsdag’, zoals filosofie, debat, EHBO, klimmen of Italiaans. In de bovenbouw kun je de dinsdag ook gebruiken om naar universiteiten te gaan of mee te lopen bij een bedrijf of instelling. Je leert steeds beter zelf keuzes te maken en te kijken wat jij nodig hebt. Op die manier leer je goed wie je bent, wat je kunt en wat je (later) wilt.

 

Stel je vraag

Contact

Algemeen e-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Kijk hier voor adressen en telefoonnummers van onze locaties.

Leerlingen absent melden voor de locaties IC1 & IC5: absentie@ichthuskampen.nl