Academische route (vwo)
Ben jij nieuwsgierig, heb je ambities en kun je goed zelfstandig leren? Dan past de academische route bij jou! Binnen de academische route volg je een vwo-opleiding (atheneum en gymnasium). Je bereidt je voor op de universiteit (wo).
In de academische route:
- Ontwikkel je een onderzoekende houding, die van pas komt op de universiteit.
- Ontdek je hoe jij je kunt redden in de maatschappij: hiervoor ontwikkel jij '21e-vaardigheden vaardigheden'.
- Leer jij je eigen talenten kennen, zodat je die later optimaal kunt benutten.
Drie programma's
Om die onderzoekende houding, je 21e-eeuw vaardigheden en je talenten te ontwikkelen, volg je onderwijs binnen drie programma's:
- Basisprogramma: atheneum of gymnasium
Binnen het basisprogramma kies je voor atheneum of gymnasium. De vakken zijn grotendeels gelijk. Grootste verschil is dat je op het gymnasium klassieke talen krijgt en ontdekt hoe deze talen van invloed zijn op onze moderne maatschappij. Zo leer je op een andere te kijken naar de wereld van vroeger en nu. Je gaat mee op excursies, volgt projecten en kunt in de vijfde en zesde klas mee naar Rome. In klas 1 krijg je het vak klassieke vorming. Daar kan je ontdekken of het gymnasium bij je past. Vanaf klas 2 kan je dan kiezen voor het gymnasium of atheneum. Wanneer je gymnasium wilt gaan doen, moet je in je examenpakket moet je minimaal één klassieke taal hebben.
- Wetenschapsprogramma: onderzoeksleerlijn
In de Academische route doe je van klas 1 t / m 6 onderzoeksclasses. Je krijgt een opdracht en dan is het jouw taak is om een oplossing te bedenken. Je ontwikkelt een manier van leren die van pas komt op de universiteit. Veel opdrachten doe je in groepsverband, zodat je goed leert samenwerken.
Oplossingsgericht denken staat centraal: niet alleen het resultaat is belangrijk, maar ook de weg er naartoe. In klas 1 ga je spelenderwijs onderzoek doen, de jaren erna ontwikkel je steeds meer onderzoeksvaardigheden. Doel is dat je in klas 6 een onderzoek kunt uitvoeren zoals dat op de universiteit gebeurt.
- Persoonlijk programma: ondersteuning en talenten ontwikkelen
Iedereen heeft talent, maar niet op hetzelfde terrein. Niet iedereen leert hetzelfde. Niet iedereen is in elk vak goed. Daarom kun je op dinsdag kiezen tussen allerlei vakken. Je kunt dan ondersteuning krijgen omdat je een vak moeilijk vindt, maar je kunt ook extra plusopdrachten maken of zelfstandig werken tijdens een keuze-uur.
In de bovenbouw kun je de dinsdag ook gebruiken om naar universiteiten te gaan en daar practica uit te voeren en colleges te volgen of mee te lopen bij een bedrijf of instelling.
Leslocatie: Jan Ligthartstraat 1 in Kampen (Campus)