Landstede Groep

Mavo en havo

School wordt pas echt interessant als je weet waarvoor je leert. Op de mavo en de havo is dat vanaf de eerste schooldag duidelijk. Je maakt kennis met beroepen, ontdekt je talenten en komt erachter wat je moet kunnen voor je droombaan. Daarbij krijg je de vrijheid om te leren hoe jij dat wilt. Zo kun je jezelf van je beste kant laten zien en kies jij de mbo-opleiding (niveau 4) of hbo-opleiding die bij jou past.

Wil je meer weten over de mavo en de havo? Bekijk de video:

Je kunt op twee manieren instromen in de mavo of de havo: in een vmbo-tl / havo-klas of in een havo + -klas. Dit gebeurt in overleg met de leerkracht van je basisschool. Omdat we een tweejarige brugklas hebben, is er een genoeg tijd om te kijken welk niveau het beste bij jou past.

Leerdoelen

Bij elk vak zijn er leerdoelen die je moet afronden. Dat is op veel basisscholen ook zo. Vanaf de eerste lesdag in september tot en met de kerstvakantie werk je aan dezelfde leerdoelen als je medeleerlingen (op hetzelfde niveau). Heb je meer uitleg, oefening en hulp nodig om de leerdoelen te halen? Dan krijg je dat. In deze periode leg je een goede basis. Je ging aan de manier van werken op school en alles wat daar verder bij komt kijken.

De tweede helft van het schooljaar en in klas 2 werk je met leerdoelen op verschillende niveaus. Zo houden we zicht op jouw ontwikkeling.

Dinsdag: keuzedag

De dinsdag is een keuzedag. Vanaf klas 3 kun je zelf keuzes maken binnen de vakken. Niet iedereen heeft namelijk evenveel tijd per vak nodig. Vind je wiskunde bijvoorbeeld moeilijk en aardrijkskunde gemakkelijker? Dan kun je extra tijd aan wiskunde gedetailleerde en misschien wat minder aan aardrijkskunde. Je mentor begeleidt je bij het kiezen.

Lessen: talenten ontdekken

Je krijgt ook lessen in klas 1 en 2. Tijdens deze lessen doe je ervaring op in allerlei gebieden: van sport tot horeca en van techniek tot kunst. Op grond van die ervaringen ontdek je wat je leuk vindt en waar je jezelf in wilt verdiepen in klas 2. In de klas kun je twee van deze projectclasses volgen. In klas 3 en 4 worden de klassen beroepsgericht. Je ontdekt steeds meer wat voor beroepen of horen bij een bepaalde richting. Ook zie je welke mbo- en hbo-opleidingen erbij passen.

Kiezen is een vak

Uiteraard sta je niet alleen bij de keuze voor een mbo- of hbo-opleiding. Vanaf klas 1 heb je een vaste mentor. De mentor begeleidt je bij je zoektocht, zorgt ervoor dat jij weet wat je talenten zijn en geeft je af en toe een duwtje in de juiste richting. Prettig, willen kiezen is en blijft een vak.

Verbinding met de praktijk

We proberen elk vak zo interessant mogelijk te maken. Dat doen we door de verbinding te leggen met de praktijk. Je schrijft bij Nederlands bijvoorbeeld niet zomaar een tekst, maar maakt een sollicitatiebrief voor het bedrijf waar je wilt stage lopen.

Overstappen van versnellen

Omdat vmbo-tl en havo binnen de Vhbo-route samen optrekken, wordt het ineens een stuk gemakkelijker om door te stromen naar een hoger niveau. Je kent de school en de docenten immers al. En het mooie is: de docenten weten welke vaardigheden je nodig hebt om naar de havo of het atheneum te gaan. Versnellen van een specifiek vak op een hoger niveau volgen? Dat kan natuurlijk ook!

Leslocatie

Ichthus 1, Jan Ligthartstraat 1, Kampen.

 

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.