Landstede Groep

Vakroute (vmbo-bb/kb)

Wil je een echte vakman of vakvrouw worden? Bij de vakroute zet je de eerste stappen op weg naar een mooi beroep. We helpen je bij de zoektocht naar een richting die je leuk vindt en zorgen ervoor dat je de theorie en praktijk onder de knie krijgt. Zo ben je goed voorbereid op een passende vervolgopleiding in het mbo!

Meer weten over de vakroute? Bekijk de video:

Binnen de vakroute kun je op twee niveaus een vmbo-opleiding volgen:

 • Basisberoepsgerichte leerweg (bb), waarbij je doorstroomt naar een tweejarige
  mbo-opleiding (niveau 2).
 • Kaderberoepsgerichte leerweg (kb), waarbij je kunt doorstromen naar een mbo-
  opleiding (niveau 3 of 4).

Uitstroomprofielen

We vinden het belangrijk dat je een vervolgopleiding kiest die bij je past. Daarom kun je kiezen uit meerdere uitstroomprofielen:

 • Dienstverlening en Producten
 • Produceren, Installeren en Energie
 • Bouwen, Wonen en Interieur
 • Mobiliteit en Transport
 • Economie en Ondernemen
 • Zorg en Welzijn

Doorlopende leerroute 

In de mbo-2 route van Menso Alting en Ichthus College Kampen, ook wel doorlopende leerroute genoemd, kun je tegelijk vmbo én mbo volgen. Dit is uniek in Nederland! Handig, want je kunt gewoon op je eigen school blijven, maar toch starten aan een mbo-opleiding. En je hoeft niet eerst vmbo-examens te halen voor je aan de mbo-vakken kunt beginnen. Je werkt dus in een keer toe naar je mbo-2 diploma. Je loopt meteen veel stages, zodat je kunt uitvinden wat je leuk vindt en wat bij je past. Je leert in je eigen tempo en volgt de stages en beroepsgerichte vakken wanneer jij eraan toe bent. Met je mbo-2 diploma op zak kun je dan meteen aan het werk in een baan waar je goed in bent, of verder leren.

Op zoek naar je talenten

Een richting kiezen doe je natuurlijk niet zomaar. Wil je wat zijn je talenten? Waar liggen je interesses? En welke beroepen passen hierbij? Om daarachter te komen, maak je tijdens de Vakroute kennis met allerlei beroepenvelden. Dit doe je tijdens Talent in Zicht (klas 1 en 2, beroepsgerichte modules).

Leslocatie

Ichthus 4, Flevoweg 68, Kampen.

 

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1A,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.