Landstede Groep

Identiteit, visie en missie

Op het Ichthus College Kampen werken we vanuit christelijke inspiratie aan het ontwikkelen van de talenten van onze leerlingen en medewerkers. Wij geloven dat ieder mens een unieke combinatie van talenten heeft gekregen. Mensen leren door hun talenten actief in te zetten.

Een christelijke school, wat merk je daarvan?

We vinden aandacht en zorg voor elkaar heel belangrijk; we kennen elkaar en komen elkaar graag tegen. Elke lesdag starten we met een dagopening, die gaat over een Bijbels of (actueel) maatschappelijk thema. We vieren de christelijke feestdagen en staan stil bij herdenkingen. Op deze manier denk je na over belangrijke levensvragen en word je geholpen om eigen keuzes te maken. Dit geeft je een sterke basis voor de toekomst.

Deze waarden zijn leidend voor wat we denken en wat we doen:

  • We willen ontwikkelen
  • We zoeken de ontmoeting
  • We werken aan brede persoonsvorming
  • We verleggen grenzen
  • We zijn betrokken

Wat ons drijft - onze schoolmissie

Wij zijn een christelijke school en geloven dat elk mens een unieke combinatie van talenten heeft gekregen. Talenten ontwikkelen zich niet automatisch. Mensen leren door talenten actief in te zetten.

Talenten ontwikkelen zich het beste in een uitnodigende en uitdagende omgeving die de nieuwsgierigheid prikkelt en stimuleert om te leren. Door ons onderwijs staan ​​leerlingen straks leergierig, zelfbewust, creatief, nieuwsgierig en zelfstandig in de maatschappij. Onze staan ​​stevig in hun schoenen, nemen verantwoordelijkheid voor zichzelf en anderen en leveren een bijdrage aan de wereld om hen heen. Wij hebben goud in handen!

De schoolmissie is uitgewerkt op basis van drie sleutelwoorden: jouw leren, jouw school en jouw droom.

Jouw leren

Op onze school sta jij centraal. Ons onderwijs is persoonlijk. We hebben oog voor jouw mogelijkheden en belangstelling. We werken aan concrete doelen en bepalen samen de leerroute die bij jou past. Wij volgen jouw leerproces op de voet, zodat we kunnen aansluiten bij wat jou motiveert en wat jij nodig hebt in het leren. Wij werken vanuit vertrouwen en positieve verwachtingen, want dat stimuleert je om het beste uit jezelf te halen.

We leven met elkaar in een samenleving die voortdurend verandert. Om je talenten blijvend te ontwikkelen, moet je leren om je leerproces zelf vorm te geven. Daarom hebben we aandacht aan vaardigheden om te leren en om te leven.

Jouw school

Onze school is een bruisende en creatieve leerplaats, jouw school. We vinden het belangrijk dat je jouw talenten ras kan ontwikkelen. Ons aanbod aan vakken en activiteiten stimuleert je om belangrijke vaardigheden aan te leren, zoals samenwerken, analyseren, originele ideeën bedenken en jezelf goed uitdrukken en/of verbeelden. Deze vaardigheden heb je nodig om succes te hebben op school en in de toekomst. We maken gebruik van digitale leermiddelen

Onze school is verbonden met bedrijven, specialisten en vervolgopleidingen, want dat verbreedt onze horizon en maakt het leren levensecht. Het is belangrijk dat je leert om contacten te leggen met anderen buiten de school, want zij kunnen je helpen om je kennis en vaardigheden te verdiepen.

Jouw droom

De toekomst is van ons allemaal, maar vooral van jou. Het is onze droom om een ​​bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen. We stimuleren elkaar om duurzaam te denken en te doen, en je te laten ervaren wat je kunt bijdragen aan onze toekomst en aan onze wereld.

Ons onderwijs is gericht op jouw toekomst. We staan ​​met jou midden in de maatschappij en kijken nieuwsgierig naar wat op ons afkomt. We bereiden je voor op de wereld van morgen, zodat je een gelukkig bestaan ​​kunt opbouwen en je plaats als (wereld-) burger kunt innemen. Als je terugkijkt op de schoolperiode, dan bezit je niet alleen een mooi diploma, maar je weet wat je kan en wat belangrijk voor je is.

 

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1A,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.