Landstede Groep

Kleinschalig en verbonden

Het Ichthus College is onderdeel van Landstede Groep, een grote organisatie. Jij merkt dat niet direct: de school is kleinschalig van opzet en dat heeft als voordeel dat iedereen elkaar kent. Maar onderdeel zijn van een groter geheel heeft ook voordelen: daardoor kunnen we dingen doen die anders niet mogelijk zouden zijn.

Snel vertrouwd op school

Doordat elke locatie 350 tot 800 leerlingen heeft, leer je de docenten en andere leerlingen snel kennen en voel je je direct thuis. In totaal telt het Ichthus College ongeveer 1.600 leerlingen. Al onze locaties zijn kleinschalig van opzet.

Samenwerking met andere scholen

Je bent vast wel eens een vrijdag bij ons op school geweest om lessen techniek, sport en maatschappij en cultuur te volgen. Zo weet je al een beetje wat je kunt verwachten. Maar we willen dat die stap voor jou nog makkelijker wordt. Om die overgang goed te begeleiden, werken we intensief samen met alle christelijke scholen in Kampen. Deze scholen zijn verenigd in IRIS. Samen creëren we een doorlopende, vloeiende leerlijn voor kinderen van 10 tot 14 jaar.

Als onderdeel van de Landstede Groep werken we samen met heel veel andere scholen. Wij delen met elkaar onze onderwijsvisie en onze protestants-christelijke of katholieke achtergrond. Deze samenwerking biedt volop kansen voor dialoog en verdieping.

Praktijkonderwijs, vmbo en voortgezet onderwijs
Wij werken samen met TalentStad Praktijkonderwijs (Zwolle), TalentStad Beroepscollege (Zwolle), Carolus Clusius College (Zwolle), Meander College (Zwolle), Thomas a Kempis College (Zwolle), Agnieten College (Nieuwleusen), Agnieten College (Wezep), Agnieten College (Zwartsluis) en Ichthus College (Dronten).

Speciaal onderwijs
We zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband IJssel-Vecht. Samen met tien scholen uit Dronten, Kampen, Zwolle, Heerde, Hattem en Raalte realiseren wij voor onze zorgleerlingen kwalitatief onderwijs. Heb je speciale begeleiding nodig, dan kun je voor een korte of langere tijd onderwijs volgen bij DOC93 in Zwolle. Je blijft leerling van onze school, maar profiteert van de daar aanwezige grotere expertise.

Mbo
Met Landstede MBO ontwerpen we aansluitingsroutes naar het mbo. Een aantal mbo-opleidingen kun je ook bij ons (locatie Ichthus 4) volgen. Het gaat om Metaalbewerker (niveau 2/3), Middenkader Engineering (niveau 4) en Autotechnicus (niveau 2/3). Vanuit het Praktijkonderwijs zijn met Landstede MBO, Deltion College en Zone.college (Zwolle) leerroutes ontwikkeld voor leerlingen die een Entreeopleiding (niveau 1) kunnen volgen.

VAVO
Bij StartCollege (onderdeel van Landstede Groep) kunnen examenleerlingen binnen het VAVO (voortgezet onderwijs voor volwassenen) certificaten halen. We werken hiervoor ook samen met het Deltion College.

Hbo/universitair
We onderhouden voortdurend contact met onder andere Hogeschool Windesheim en universitaire lerarenopleidingen (Universiteit Twente en Universiteit Utrecht) over de aansluiting van de havo en academische route op de hbo-aanpak.
De samenwerking met Hogeschool Windesheim is vastgelegd in een convenant, waarbij we ook samenwerken op andere terreinen, zoals identiteitsbeleid, nascholingen en het opleiden van docenten.

Stel je vraag

Contact

Algemeen
Telefoonnummer: 088-850 74 50 (Ichthus 1A,5) en 088-850 83 83 (VIA).
E-mailadres: info@ichthuskampen.nl

Locaties
Kijk hier voor de gegevens van onze locaties.

Absentiemeldingen
Een leerling absent melden? Kijk hier.